When we use devices running on symbian 8 (ex : nokia E70, N95) we have some problems with synchronization.

Synchronization seems to run normally, but if you check the connection info on the device it sais : (9 out of 10 times)

Connection mode :
Online mode
Connection status :
Connection error
Last sync :
<date and time>
Last sync status:
failed

if you view the log on the device it will say something like this :

11:33 info Starting session...
11:33 info Synchronizing Inbox...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Outbox...
11:33 info Sync mode: Slow sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Sent Items...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 2
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Drafts...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Calendar...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Contacts...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Tasks...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Notes...
11:33 info Sync mode: Fast sync.
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Client inserts: 0
11:33 info Client updates: 0
11:33 info Client deletes: 0
11:33 info Server inserts: 0
11:33 info Server updates: 0
11:33 info Server deletes: 0
11:33 info Synchronizing Content Folder...
11:33 info Folder synchronization completed.
11:33 info Inserts: 0
11:33 info Updates: 0
11:33 info Deletes: 0
11:33 info Ending session...
11:33 info Done.
11:33 info Plugin synchronization completed.
11:33 info Synchronizing next plugin...
11:33 info Synchronizing FsPlugin...
11:33 info Done.
11:33 info Plugin synchronization completed.
11:33 info Synchronizing log...
11:33 error No connection or bad connectivity (Error code: -10206). Error occurred in LogManager while waiting for response from server.
11:33 info Sync stopped.



If you look in the log's on the Intellisync Mobile server you see that no log has been send.
Is that a problem ? Normally not, most of the times, all the info will be synced, but sometimes strange things happen, appointments disappear, or will be placed back double. You can't really trust that everything has been synced as planned, and there is no log to check what has gone wrong.

Has anybody else experienced these problems ?

Thanx,
Tom