Hi,

On our Windows XP Professional SP1 Client 4.91 we have it that the
workstation only checkbox appears at the Novell login so that a user can
login locally by checking off the box or the user can login in to the
network by making sure the checkbox is unchecked and logging in with
their user name and password.

There are several settings under the Advanced Login for the Novell Client
for Windows Properties. 1) Workstation Only (we leave this on so that
checkbox shows up at the Novell login), 2)Workstation Only Default,
3)Workstation Only if not connected, 4)Workstation Only Login After
Network Login and 5) Remember Workstation Only Setting.

We use the autologon program so that when a user logs into Novell they
are not prompted for the Windows XP Local account login.

I noticed a few problems. Sometimes when a user logs in to the
workstation locally, logs back out, and then tries and log into the
network, the Windows XP Local account login in will appear, but it
shouldn't because of the autologon program we use. Once running the
program and applying and saving the settings with the autologon program
for the Windows XP Local account, when logging into Novell again it
doesn't prompt for the Windows XP Local account.

What could be causing the problem where on occassion the Windows XP Local
Account will appear after logging into Novell? Could it be one of the 5
Workstation Only settings under Advancd Login for the Novell Client
properties causing the problem?

Also, our Windows XP Local account we use are user: BSCH and password:
Bishop. With the autologon program, it recognizes the sername and
password, so we apply and save the settings, so that when a user logs
into Novell they won't be prompted for the Windows XP Local logon. The
second problem is when logging in locally by checking of Workstation Only
at the Novell login screen the username BSCH shows up. I found out that
you don't have to type in the password Bishop to log in locally, you can
enter in any password or leave the password filed as blank and it will
still logon locally, takes away the security of setting a password on
local Windows XP account.

What could be causing the problem where even though the Windows XP Local
account has a password, when logging in locally you don't have to enter
in a password to get into Windows XP? Could it be one of the 5
Workstation Only settings under Advancd Login for the Novell Client
properties causing the problem?

One last thing, under the Single Sign-On tab should I check off Enable
Single Sign-On? We use the autologon program so I'm not sure if we need
this enabled.

Thanks!

Brad