Home

Results 1 to 4 of 4

Thread: nwgina.dll failed to load

  1. #1
    lenux2005@gmail.com NNTP User

    nwgina.dll failed to load

    We are getting the following error message after upgrading from groupwise
    6.0 to groupwise 6.5 on our window 2000 boxes running sp4. The logon user
    interface DLL NWGINA.DLL failed to load. then it gives me the option to
    restart the computer and the same thing happens every time. the error
    also pops up in safemode. I can't get the computer to logon to run the
    patches and updates. Any suggestions would be greatly appreciated.

  2. #2
    Tony Pedretti NNTP User

    Re: nwgina.dll failed to load

    lenux2005,

    I've not seen a GroupWise install do that unless something with Windows
    and/or networking was a little out of whack to begin with.

    You could get to the file system with BartPE, possibly the registry with
    Offline NT Password & Registry Editor or both with Winternals's ERD
    Commander

    http://www.nu2.nu/pebuilder/
    http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
    http://www.winternals.com/Products/AdministratorsPak/

    Once you get in you may want to have a look at the setupapi.log file that
    Windows creates for anything unusual after a questionable install(.inf
    file-based)...

    Troubleshooting Device Installation with the SetupAPI Log File
    http://www.microsoft.com/whdc/driver...tupapilog.mspx

    Troubleshooting by Using the Setupapi.log File
    http://www.microsoft.com/windows2000...n/setupapi.asp

    --
    Tony Pedretti



  3. #3
    Alan Adams NNTP User

    Re: nwgina.dll failed to load

    Safe Mode should not be attempting to load NWGINA.DLL. Even with the
    Novell Client installed, Windows 2000 (and Windows XP) booting to Safe
    Mode loads MSGINA.DLL, not NWGINA.DLL. (If you're using "Safe Mode
    with Networking", choose "Safe Mode" instead.)

    If you're indeed getting the failure message in Safe Mode too, perhaps
    double-check what the failure message is when booting to Safe Mode;
    perhaps its citing MSGINA.DLL, and any GINA fails to load on this
    machine, and not just/specifically NWGINA.DLL.

    lenux2005@gmail.com wrote:

    > We are getting the following error message after upgrading from groupwise
    > 6.0 to groupwise 6.5 on our window 2000 boxes running sp4. The logon user
    > interface DLL NWGINA.DLL failed to load. then it gives me the option to
    > restart the computer and the same thing happens every time. the error
    > also pops up in safemode. I can't get the computer to logon to run the
    > patches and updates. Any suggestions would be greatly appreciated.


    Alan Adams
    alancrumbadams@drcrumb.com
    (for email, remove the crumbs)

  4. #4
    Rudolf Thilo NNTP User

    Re: nwgina.dll failed to load

    lenux2005@gmail.com wrote:

    > We are getting the following error message after upgrading from
    > groupwise 6.0 to groupwise 6.5 on our window 2000 boxes running sp4.
    > The logon user interface DLL NWGINA.DLL failed to load. then it
    > gives me the option to restart the computer and the same thing
    > happens every time. the error also pops up in safemode. I can't get
    > the computer to logon to run the patches and updates. Any suggestions
    > would be greatly appreciated.


    Use some recovery tool (e.g. ERD commander) to modify

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows
    NT\CurrentVersion\Winlogon
    "GinaDLL"

    to point to MSGINA.DLL

    or you also can try to rename nwginal.dll -> nwgina.dll.bak and copy
    msgina.dll ->nwgina.dll


    Regards, Rudi.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •