Hi!

We have a 2-node Cluster (Netware 6.5 SP7) with two virtual servers.
GWVOL is running on node A
FSVOL is running on node B
10.13.10.6 is the IP Adress of virtual Server GWVOL_Server
10.13.10.21 is the IP Adress of virtaul Server FSVOL_Server
10.13.10.15 is the Cluster Master IP Adress
00-1C-C4-7D-84-46 is the MAC Adress of node A
00-1C-C4-7B-76-8A is the MAC Adress od node B

Please take a look at these SYS$LOG.ERR Entries:

SYS$LOG.ERR of Node A:

21.11.2007 11.14.41 : COMN-3.26-1092
Severity = 4 Locus = 3 Class = 0
NSS-3.00-5001: Pool NODEA/GWVOL is being deactivated.
An I/O error (21624(zlssMSAP.c[1827])) at block 0(file block 0)(ZID 0)
has compromised pool integrity.

21.11.2007 11.15.09 : TCPIP-6.81-78
Severity = 1
This Server and the system having hardware address 00-1C-C4-7B-76-8A
have conflict for IP address 10.13.10.15.

21.11.2007 11.15.09 : TCPIP-6.81-186
Severity = 1
Deleted secondary IP address 10.13.10.15.

21.11.2007 11.15.10 : TCPIP-6.81-78
Severity = 1
This Server and the system having hardware address 00-1C-C4-7B-76-8A
have conflict for IP address 10.13.10.21.

21.11.2007 11.15.10 : TCPIP-6.81-186
Severity = 1
Deleted secondary IP address 10.13.10.21.



SYS$LOG.ERR of Node B

21.11.2007 11.14.40 : TCPIP-6.81-78
Severity = 1
This Server and the system having hardware address 00-1C-C4-7D-84-46
have conflict for IP address 10.13.10.6.

21.11.2007 11.14.40 : TCPIP-6.81-186
Severity = 1
Deleted secondary IP address 10.13.10.6.

21.11.2007 11.15.12 : COMN-3.26-1092
Severity = 4 Locus = 3 Class = 0
NSS-3.00-5001: Pool NODEB/FSVOL is being deactivated.
An I/O error (21624(zlssMSAP.c[1827])) at block 0(file block 0)(ZID 0)
has compromised pool integrity.



It seems that Node B took the secondary IP Adress of Node A and then GWVOL
was deactivated. A few seconds later Node A took the secondary IP Adresses
of Node B and then FSVOL was deactivated.

How can this happen? I didn´t find any other error in any other
logfile at that time that would explain this.
Could it be another IP conflict with any other device that was configured
with one of this IP Adresses by mistake, or missconfigured DHCP? If yes,
why is there no log entry about this IP Adress conflict?

Thanks in advance for your help!