Home

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Can you add a NDPS printer in Vista?

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI 53222
    Posts
    106

    Can you add a NDPS printer in Vista?

    I have SP1 for Vista and am trying to add a printer through NDPS.

    I can't seem to get it figured out. I apologize if this topic has already been brought up.

    Any advice would be appreciated.

    Ed Halverson

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    551

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    ehalverson,

    I'd recommend that you move your printing system to iPrint instead.
    NDPS is no longer supported and there's no NDPS support for Vista AFAIK.

    iPrint however is the technology to use and has been for some years, and
    it does support Vista.


    --
    ___________________________________________
    Niclas Ekstedt, CNA/CNE/CNS/CLS
    Systems Engineer/NSC Sysop
    Telindus Sweden AB

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Luxembourg
    Posts
    5,142

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    In addition to what iclas said, Vista support is only provided through
    iPrint in NetWare 6.5 SP7 or in OES2. Older NetWare or OES versions will
    not accept the uploading of Vista drivers even if you use an iManager
    version that knows about Vista drivers for iPrint.

    --
    Marcel Cox
    http://support.novell.com/forums
    ------------------------------------------------------------------------
    Marcel Cox's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=8

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI 53222
    Posts
    106

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    I tried Iprint.

    The clent installs fine, but when I click on a printer, it keeps asking if I want to install the client.

    ????

    Might be the Novell side. Not sure.

    Rolling out Vista this summer, and need to add Novell printers to machines.

    Thank you for replying.

    Ed

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    183

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    Quote Originally Posted by ehalverson View Post
    I tried Iprint.

    The clent installs fine, but when I click on a printer, it keeps asking if I want to install the client.

    ????

    Might be the Novell side. Not sure.

    Rolling out Vista this summer, and need to add Novell printers to machines.

    Thank you for replying.

    Ed

    It almost sounds like an activex control issue in Internet Explorer. Out of curiosity have you tried installing firefox and tried installing a printer?

    Either way.. it doesn't sound like a major issue and it will need to be addressed regardless.

    kevgo.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI 53222
    Posts
    106

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    Quote Originally Posted by kevgo View Post
    It almost sounds like an activex control issue in Internet Explorer. Out of curiosity have you tried installing firefox and tried installing a printer?

    Either way.. it doesn't sound like a major issue and it will need to be addressed regardless.

    kevgo.
    It was an Activex issue. Thank you for that.

    But now I get this error;

    "No printer driver has been associated with this printer."
    Error code 65550


    We have about 40 printers, and everyone I tried, I get the same message.

    They do install fine with XP and Iprint.

    I am going to Google that error code and see if I can come up with something.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Luxembourg
    Posts
    5,142

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    ehalverson wrote:

    >"No printer driver has been associated with this printer."
    >Error code 65550


    Well, did you associate a Vista driver with your printer?

    --
    Marcel Cox
    http://support.novell.com/forums
    ------------------------------------------------------------------------
    Marcel Cox's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=8

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI 53222
    Posts
    106

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    Quote Originally Posted by Marcel_Cox View Post
    ehalverson wrote:

    >"No printer driver has been associated with this printer."
    >Error code 65550


    Well, did you associate a Vista driver with your printer?

    --
    Marcel Cox
    Untitled Document
    ------------------------------------------------------------------------
    Marcel Cox's Profile: NOVELL FORUMS - View Profile: Marcel_Cox
    I am such a retard.

    Why did I think the XP drivers would work?

    Thank you for wakeing me up.

    I just want to say that I appreciate all the responses and the help. Sometimes I wonder about myself. LOL

    I will add a Vista driver in the morning and see how it goes. But I get the feeling it might work.

    Again thank you.

    Would anyone mind if I just blamed Bill gates? :)

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Luxembourg
    Posts
    5,142

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    ehalverson wrote:

    >Would anyone mind if I just blamed Bill gates? :)


    Just go ahead! ;-)

    --
    Marcel Cox
    http://support.novell.com/forums
    ------------------------------------------------------------------------
    Marcel Cox's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=8

  10. #10
    Ken Sims NNTP User

    Re: Can you add a NDPS printer in Vista?

    I see that as well when using IE 7. The solution for me was:
    1. Update to Vista SP1
    2. Right click on IE icon and choose "Run as Administrator."
    3. After installing the iPrint client, when you try to install a printer
    you will again be asked to install iPrint client. Click cancel. Then click
    the yellow message bar at the top of the IE window and check "Install
    ActiveX.





    >>> On Wednesday, April 02, 2008 at 7:26 PM, in message

    <ehalverson.379jhb@no-mx.forums.novell.com>,
    ehalverson<ehalverson@no-mx.forums.novell.com> wrote:
    > I tried Iprint.
    >
    > The clent installs fine, but when I click on a printer, it keeps
    > askingif I want to install the client.
    >
    > ????
    >
    > Might be the Novell side. Not sure.
    >
    > Rolling out Vista this summer, and need to add Novell printers
    > tomachines.
    >
    > Thank you for replying.
    >
    > Ed--

    ehalverson------------------------------------------------------------------
    ------ehalverson's Profile:
    > http://forums.novell.com/member.php?userid=11945View this thread:
    > http://forums.novell.com/showthread.php?t=322518


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •