Hello everybody.

Using ZAM 7.50.0023 IR 10.

I have licenses for both Windows and Linux workstations.

No firewall is operating/in use between the ZAM server and the Linux box.

I installed the ZAM client on the SLED10+SP1 box without problems and the
client is running as root user; port 7461 on the client is in LISTEN state:

COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE NODE NAME
tscclient 10008 root 3u IPv4 3093188 TCP *:7461 (LISTEN)

The client gets detected by the Network Discovery task but I'm unable to get
more details from the client, even if I force a scan either using the manager
or the WEB console.

Here's what reported when running in "diagnostic" mode:

04/07/08 13:15:20 - Collection Client initialized
04/07/08 13:15:20 - /usr/local/zam/bin/tscclient
04/07/08 13:15:20 - pid: 10008 uid: 0 euid: 0
04/07/08 13:15:20 - Client Version 7.50.0013 built Apr 10 2007 14:45:11.
04/07/08 13:15:20 - Options= First:0, Port:0, Online:0, Svc:0, SN:0
04/07/08 13:15:20 - EstablishOperatingMode
04/07/08 13:15:20 - running in Normal mode
04/07/08 13:15:20 - Changing to Idle Mode
04/07/08 13:15:20 - Executing '/usr/local/zam/sysinfo/bin/sysinfo -format
report -version > siver.dat', rc: 0, pid: 10010
04/07/08 13:15:20 - Waiting for 10010...
04/07/08 13:15:25 - read SysInfo Version 6.0.1 (H5)
Binary Build Information:
Build Number: 2006
04/07/08 13:15:25 - sysinfo reports version: 6.0.1
04/07/08 13:15:25 - client getting connection info.
04/07/08 13:15:25 - conninfo - lang: 1, plat: 6, cfgid:
04/07/08 13:15:25 - conninfo - cname: rzini, uname: , LANadd: 005004485B85, sn:
04/07/08 13:15:25 - conninfo - oid: 21750882-023F-11DD-B706-005004485B85
04/07/08 13:15:25 - CreateListener: port=7461; inbox=/usr/local/zam/bin/InboxCC
04/07/08 13:15:25 - CWinsockMsgServer::SetLocalHostInfo() completed.
04/07/08 13:15:26 - CCollectionServer::SetRemoteHostInfo:
00000000-0000-0000-0000-000000000000 - fred-zam - 7460
04/07/08 13:15:26 - ConnectForScanMode to fred-zam (XXX.XXX.XXX.XXX)
04/07/08 13:15:26 - 29xID: LAN addr: 005004485B85
04/07/08 13:15:26 - Connected to fred-zam
04/07/08 13:15:26 -
04/07/08 13:15:26 -
04/07/08 13:15:26 - initial connect state: 1
04/07/08 13:15:26 - Received RequestForCatalog
04/07/08 13:15:27 - Sent Catalog

Please notice the above (XXX.XXX.XXX.XXX) IP address has been changed as not
to reveal the address of the ZAM server.

I can telnet to port 7461 from the ZAM server to the client without problems.

I tried by defining a Collection Set in several ways:

.. LAN Address = <MAC address of the client>
.. Asset-Type = Unix/Linux

but unsuccessfully.

From the Manager, I can perform a Query for "Inventory Type = UNIX
Workstation" and the client gets reported but again I don't have additional
info available.

The the row reporting the client box, I can force a "Scan now" but I do not
see evidences of the scan in progress.

"netstat -an" does not report any connections to the IP of the client box.

Thanks,
Rob