We actually have (er had) a ZLM system up and running beautifully, but it wasn't responding when I was trying to sign a new machine on.

A coworker was telling me the steps to restart zlm's services and I misunderstood. So instead of "zlm-config --stop," I typed in "zlm-config --" and started apparently configuring zlm.


I thought it was strange, but I went ahead and answered the following questions.


I got:

Step 1: Gathering Information

The first ZENworks Server installed is configured as the primary server.

Is this the first server in your system? (y/n) [y]:

which i said yes to, then :



Enter a unique Management Zone name:

Which I put in as zlm08



Then I put in the password... twice



Then it asked me something else that eventually warned me that it would get rid of the current e-directory.



This is where I realized I was screwing things up and ctrl-c'ed

Now, when we
try to rug ref on any box that had been connected, it gets 50% finished and gives an unknown error or, occasionally, gives:

HTTP Status 500 -

type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that p revented it from fulfilling this request.

exception

javax. servlet.ServletException: An error occurred creating the service store.
com.novell.zenworks.webservice.registration.Regist rationImpl.init(Regist rationImpl.java:52)
org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java :118)
org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:535 )
org.apache.coyote.tomcat5.CoyoteAdapter.service(Co yoteAdapter.java:160)
org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:79 9)
org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11Conn ectionHandler.processC onnection(Http11Protocol.java:705)
org.apache.tomcat.util.net.TcpWorkerThread.runIt(P oolTcpEndpoint.java:57 7)
org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool .java:683)
java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

root cause

com.novell.zenworks.datamodel.exceptions.Int ernalDataModelException: An error occurred creating the service store.
com.novell.zenworks.datamodel.extensions.DirectSer viceStoreImpl.factoryS erviceStore(DirectServiceStoreImpl.java:96)
com.novell.zenworks.webservice.registration.Regist rationImpl.init(Regist rationImpl.java:46)
org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java :118)
org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:535 )
org.apache.coyote.tomcat5.CoyoteAdapter.service(Co yoteAdapter.java:160)
org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:79 9)
org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11Conn ectionHandler.processC onnection(Http11Protocol.java:705)
org.apache.tomcat.util.net.TcpWorkerThread.runIt(P oolTcpEndpoint.java:57 7)
org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool .java:683)
java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/5.0.28 logs.


We have a back-up of the server, but is there an easy fix that would preserve the work we have done for the past few days?