We have been having intermittant authentication problems for a while now. I am running NW6.5sp8 with the 5.12 iprint client. These also appeared on sp7 with the 4.38 client. Looking at the logs I see some errors.

From apache error log:

[Fri Jan 23 10:38:51 2009] [warn] [client 198.178.148.152] [15] auth_ldapdn authenticate: user K\x1fJ{\x17\xc3\xb4\xb2{\xea\x1b\xc1=4k\xe7=S\xcbL \xdc\xa7\xa3K\x8c\x810\x92\xda\x0c\xa4\r[P\xaf\xec\xde\x02\xab\xc8\xa5\xe3L\x04\x92'x\xa1\x 8d~}\x811\n\xd3;\xfc\xf7)\x02p\xc9\xf6WP>x\xaaB\xa 3\t\x05\xba=6\xb3=\xe0 authentication failed; URI /ipps/Copy-Center-Jobs [ldap_search_ext_s() for user failed][Invalid DN syntax]
[Fri Jan 23 10:38:51 2009] [warn] [client 198.178.148.152] [15] auth_ldapdn authenticate: user K\x1fJ{\x17\xc3\xb4\xb2{\xea\x1b\xc1=4k\xe7=S\xcbL \xdc\xa7\xa3K\x8c\x810\x92\xda\x0c\xa4\r[P\xaf\xec\xde\x02\xab\xc8\xa5\xe3L\x04\x92'x\xa1\x 8d~}\x811\n\xd3;\xfc\xf7)\x02p\xc9\xf6WP>x\xaaB\xa 3\t\x05\xba=6\xb3=\xe0 authentication failed; URI /ipps/Copy-Center-Jobs [ldap_search_ext_s() for user failed][Unknown error]
[Fri Jan 23 14:45:54 2009] [warn] [client 198.178.148.229] [7] auth_ldapdn authenticate: user H<d\xba\xb7\xf9\xbf\xa8\xd7Dr\x84e\x81\xba\xe0\xa7 u{-R5\x96j\x82\\Q(>\xde\x1cs\xecZ\xb7\xfa\x8a\xae\x19 \xe6\x94J\x10\xf9d\xd9o/\\0\xc2\xd4\xbc\x82\xcbM\xcc\xc0\x96x=\xf4`\x07\xb 0\x14\xf5S\x96\xd1|q\x98\xf9X\x96 \xfe\xc2\xf3\xe2\xabyjNB\\\x1c\t\xa2$\xaf\xf3A\x03 \xac\xf2\x93\xcc\xf1\x94{\x8b\xf5\xfcu0\x9f\x83CT\ x0cTy\x9e\xa0.\xdb]h\x83A\xd6Z\x19[\xa6g\x1a\xe2m\xd9\x94\xf4]ep\xb9\x13\x03\xf9\xadN\xa5{\xcb\x91x\xabK\x80~\xe 0\x99J_I\x07\xf8\xbcr(\xca/Up\xe77\xef\xe2\x01\x9e\xcf\x8d|\x98\xeb\xbb,\xef\ xe1\x89\xb8p\x10\x13]\x92\x19\xe7w\x0f|\t\xfd\xbe\xfc\xf7\xc8\x8d\xe1\x e3\x1a\xc1\xe7\xcb\x92\x9f#}\xf7\x9b\x06\x9a'\xfe\ xb4Ym\x05\x84\xba\xdd\x98?\xe23\xc7\xa4\r\xcd\x9dg \xa6\xddV\xc1\xd2\xb0T\xdf\xd3\r\x1f\xd3n\xa0\xb8| \xf68\x05i%\xb6\xeadG1r\xe3\xeb\xac\xeb\xc9\xf5p\x e3\n\xb2\xef\x15\x92\x0f authentication failed; URI /ipps/HUMA-Copier [User not found][No such object]
[Tue Jan 27 14:24:52 2009] [warn] [client 198.178.148.166] [16] auth_ldapdn authenticate: user )\xbd\xd5\x81t\xec{\x14f'\x99\x05\xf6P\xba\xc5W\x9 c\xb3S\xec\xba\x9ai\x9e1Z\xb8J_\x81\x81\xd3M\x07\x ba+\xd3\x14d5\xb9\x1e&\xf6c\xb36\xc3o\x1a4C\x7f)\v \x10\x8d\x83\xe8\xb0s\tB\xed\xfd\x8fo+\x9bE\x88L\x 11\xdf\xf6Lz\xe4'\xa5\xceL!\ti\xf4\xca\b\x82\xb2\x ae\xa1\x1f\xe03\xeaP\xb2\x9e!\xfe\x06\xf9 authentication failed; URI /ipps/HUMA-Inkjet [ldap_search_ext_s() for user failed][Unknown error]


These are in ipperr.txt:

1/23/2009 - 8:56:12 AM
Module: spoolsv.exe
Trace Info: mytcp.c, line 169, thread 00000DC0
Routine: gethostbyname failed (error=11004)
Error: Winsock 11004 - The DNS name has been found in the database, but its associated data is not correct.

1/23/2009 - 11:08:36 AM
Module: spoolsv.exe
Trace Info: myhttp.c, line 1964, thread 000015C0
Routine: HTTPReadResponseHeader - bad HTTP status (400)
Error: HTTP 400 - Bad request.

1/23/2009 - 11:08:36 AM
Module: spoolsv.exe
Trace Info: ippmain.c, line 15699, thread 00001678
Routine: IppInterpretUri - Bad URL (not HTTP, HTTPS, or IPP) - ,XcvPort ipp://iprint.dordt.edu/ipp/HUMA-Copier
Error: HTTP - Bad URL supplied (not HTTP:, HTTPS:, or IPP:).

1/23/2009 - 11:08:36 AM
Module: spoolsv.exe
Trace Info: ippmain.c, line 11987, thread 00001678
Routine: GetPrinterInfoWithGoodStatus - Not our printer (,XcvPort ipp://iprint.dordt.edu/ipp/HUMA-Copier)
Error: The printer name is invalid.


I didn't find much useful info about these errors searching online. Does anyone have ideas about what is going on here?

Thanks,
Jeremiah