After the upgrade to 101.3 lots of errors in the event log of the zenworks server like this are shown:

4096 Zenworks

The description for Event ID ( 4096 ) in Source ( ZENworks ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: FEHLER: [03.03.09 14:10:54] Assignment Web Service AssignmentService.GENERAL_EXCEPTION Beim Verarbeiten der "getEffectiveAssignments"-Anforderung fr 4f7b4034fd67c526432a8e0d026570c4~edd17a1dff237940a 3d17b1f3d78a7ee wurde fr den Zuweisungs-Web-Service folgende Ausnahme ausgegeben: javax.naming.CommunicationException: connection closed [Root exception is connection closed]; remaining name ''

The are also references to domain connection problems through LDAP.... avax.naming.ServiceUnavailableException:; socket closed; remaining name ''

Additionally, the zenworks services of the zcm server crashes and has to be restartet... then everything seems to be OK, but after a while the application errors coming up again. Thereby the client logins are very slow and utilization of the zenworkswindowsservice is very high (especially memory).

Biggest problem: Logins on Terminalserver... after login you see the blue desktop background for about 30 minutes... after that the hole login process is completed. Memory and COU utilization is like insanity.... working is almost not possible.

Meanwhile I'm tired.....