Home

Results 1 to 7 of 7

Thread: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't

  1. #1
    Thomas Roberts NNTP User

    ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't

    We recently upgraded from ZCM 10,3 to ZCM 11

    We have a just acquired a couple of windows 7 64 bit workstations, 16 GB
    RAM
    We installed the ZCM 11 agent on one and shortly after that the machine
    became unstable.
    Random BSOD and shutting down or when it went into power save and the screen
    went blank it would not come back when keys were pressed.
    The machine without the ZCM agent was fine for several days until we put the
    ZCM 11 agent on that.

    I read that the endpoint security and asset management pieces of the agent
    might be the cause of this so I removed them from the agent. No change.

    The only pieces left installed on the agent are:
    Bundle Management
    Policy Management
    User Management
    Remote Management
    Image Management

    I uninstalled the ZCM 11 agent and the machine returned to stability. I
    decided to experiment and installed the ZCM10.3 agent and the machine is
    still stable

    Anyone else seen this? Ideas??

    Thomas

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    High Wycombe, Buckinghamshire, England
    Posts
    11,841

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't


  3. #3
    Thomas Roberts NNTP User

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't

    Thanks. I will take a look and these and try them and get back.

    Thomas

    >>> On 14/06/2011 at 11:23 p.m., in message

    <VA.0000e896.0531241e@no-mx.forums.novell.com>, Shaun
    Pond<spond@no-mx.forums.novell.com> wrote:
    > Thomas,
    >
    > this?
    > http://www.novell.com/support/search...earchString=70


    > 08316


  4. #4

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn'

    Any luck with this? I get a BSOD and restart on Win 7x64, 32, and Windows XP on random machines. I've applied the CAP 1 and 2 and the machines still experience this issue. Rolled back to ZCM10 no problems.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    6,658

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't

    An SR would be recommended.

    I do not believe many BSOD issues are being currently investigated.
    It may be an issue between specific hardware, drivers, 3rd party
    software, and ZCM.


    On 7/13/2011 12:06 PM, dpogue wrote:
    >
    > Any luck with this? I get a BSOD and restart on Win 7x64, 32, and
    > Windows XP on random machines. I've applied the CAP 1 and 2 and the
    > machines still experience this issue. Rolled back to ZCM10 no problems.
    >
    >



    --
    Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
    Novell Knowledge Partner

    Novell does not officially monitor these forums.

    Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
    These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.

  6. #6

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn'

    Thanks Craig,

    We'll have our service partner open one up. The BSODs appear to be related to the ZESM service even though we don't even have ZESM active on our server. It is also sporadic that on some machines it happens 2 or 3 times a day and other it doesn't happen at all. Very frustrating.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    6,658

    Re: ZCM 11 causing machine to BSOD and shutdown ZCM10 doesn't

    Some ZESM services are always loaded and hook into the OS at a low level.

    As a result, I would not be the least bit surprised if it was ZESM.
    I just suggest the SR because the current set of fixes has resolved the
    BSOD for most customers and it will become a matter of finding the less
    common sources.


    On 7/13/2011 1:36 PM, dpogue wrote:
    >
    > Thanks Craig,
    >
    > We'll have our service partner open one up. The BSODs appear to be
    > related to the ZESM service even though we don't even have ZESM active
    > on our server. It is also sporadic that on some machines it happens 2
    > or 3 times a day and other it doesn't happen at all. Very frustrating.
    >
    >



    --
    Craig Wilson - MCNE, MCSE, CCNA
    Novell Knowledge Partner

    Novell does not officially monitor these forums.

    Suggestions/Opinions/Statements made by me are solely my own.
    These thoughts may not be shared by either Novell or any rational human.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •