Home

Results 1 to 9 of 9

Thread: Issue with DST for Aus CST timezone?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    137

    Issue with DST for Aus CST timezone?

    Only reference I've found to a similar issue is http://forums.novell.com/novell-prod...time-zone.html

    All emails and appointments in webaccess are showing as 1 hour earlier than actual, the groupwise client however is fine. Server OS timezone is set correctly as far as I can tell. Is there something I can check or is this likely a bug?

    We are running 2012 SP1, exact version as listed in webaccess is
    Build Number: 103731
    Program Release: 12.0.1 9/6/2012

    Regards
    Matt

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    1,233

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    Matt,

    is the timezone set correctly in WebAccess? I see problems here with timezone detection, WebAccess picks whatever seems close, which, for GMT+1, unfortunately has the wrong DST settings. Manually setting the timezone in WebAccess helps.

    Uwe


    --
    Novell Knowledge Partner (NKP)
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Rotterdam, NL- Originally South Africa
    Posts
    5,618

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    As far as I know, in SP1 for 2012 WebAccess detects the time zone settings of the PC and works according to that.

    There is no setting in the WebAccess interface to select the time zone settings.

    Cheers,
    Last edited by laurabuckley; 10-Oct-2012 at 10:12 AM. Reason: typo fixed
    Laura Buckley

    Views/comments expressed here are entirely my own.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below...

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    137

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    If there is no setting in webacces to set the timezone, which matches what I've found when looking at the conf files and user interface, what can I do to resolve this? Times were fine until the DST change that happen over the weekend.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bochum, Germany
    Posts
    1,233

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    * laurabuckley wrote, On 10/10/2012 11:16 AM:
    > There is no setting in the WebAccess interface to select the time zone
    > settings.


    In the webaccess client interface?

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Partner (NKP)
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Albany, NY
    Posts
    6,423

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    Quote Originally Posted by buckesfeld View Post
    * laurabuckley wrote, On 10/10/2012 11:16 AM:
    > There is no setting in the WebAccess interface to select the time zone
    > settings.


    In the webaccess client interface?

    Uwe

    --
    Novell Knowledge Partner (NKP)
    Please don't send me support related e-mail unless I ask you to do so.
    That's correct. In GW 2012 SP1, the option to specify timezone was removed in the webaccess client.
    It relies solely upon some java script things to fetch/obtain the time and prior to SP1, there were certain things that would block that from running (NAM was one of them, but we also duped it with our IBM WebSphere Portal SSO feature).

    Basically if you front-end with NAM, you have to use Identity Injection not FormFill if you want the code to work properly.
    The opinions expressed are my own.
    Check out my OES2 Guides:
    Installing OES2 SP2: http://www.novell.com/communities/no...allation-guide
    Upgrading to OES2 with ID Transfer: http://www.novell.com/communities/no...r-id-scenarios
    GroupWise Migration with OES2 ID Transfer: http://www.novell.com/communities/no...p2-transfer-id

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Rotterdam, NL- Originally South Africa
    Posts
    5,618

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    Uwe - the webaccess client interface has NO option for timezone settings in SP1 - it reads the settings from the PC - which, of course, has it's own problems.

    Cheers,
    Laura Buckley

    Views/comments expressed here are entirely my own.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below...

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    137

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    I'm using NAM but not for SSO, just as a reverse proxy. The issue is still present if I access webacc direct url thus bypassing NAM. Is there anything I can do to find out why it's not working or is the timezone stuff a big black box in terms of operation?

    I'm confirmed that the timezone configuration in consoleone is correct, not sure if that is what webaccess uses however.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Albany, NY
    Posts
    6,423

    Re: Issue with DST for Aus CST timezone?

    Quote Originally Posted by mmoshcs View Post
    I'm using NAM but not for SSO, just as a reverse proxy. The issue is still present if I access webacc direct url thus bypassing NAM. Is there anything I can do to find out why it's not working or is the timezone stuff a big black box in terms of operation?

    I'm confirmed that the timezone configuration in consoleone is correct, not sure if that is what webaccess uses however.
    As Laura mentioned, in GW 2012 SP1, there's no timezone config anymore, it's all within the browser code (if you view the source code on the login page, you'll see the lines that are in there).

    Now, if you are NOT on GW 2012 SP1, then you should have the option for setting the timezone but that would require the release GW 2012 and no FTF's after that to be present.

    Note: In GW 2012 RELEASED, I believe that for EASTERN time, there was a bug where no matter what, the time would be off by one hour, so perhaps there's another bug that wasn't documented as a TID in GW 2012 that also did the same thing for Australian CST time?

    Either way, can you update to GW 2012 SP1 on the webaccess server?
    The opinions expressed are my own.
    Check out my OES2 Guides:
    Installing OES2 SP2: http://www.novell.com/communities/no...allation-guide
    Upgrading to OES2 with ID Transfer: http://www.novell.com/communities/no...r-id-scenarios
    GroupWise Migration with OES2 ID Transfer: http://www.novell.com/communities/no...p2-transfer-id

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •