Home

Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem on set E-Mail Notification in a driver

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    21

    Problem on set E-Mail Notification in a driver


    hello!

    Follow the E-Mail Notification Guide I configred SMTP server with IP
    192.168.1.156 , mail account: nopost@mydomain.com.
    In the policy I also configred with the smtp server and mail account to
    send something to michael@hisdomain.com. But after the policy run ,the
    driver log show a "root@hostname " has been used as the sender's
    account. It not use the account "nopost@mydomain.com" I cofigred in SMTP
    server or policy.
    Why this happend?
    Thanks for reply!


    --
    wxcn
    ------------------------------------------------------------------------
    wxcn's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=6738
    View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=451863


  2. #2
    Will Schneider NNTP User

    Re: Problem on set E-Mail Notification in a driver

    Unfortunately we are going to need a level three trace to be able to see where your policy went
    awry. It could be the from address on the default notification collection object. There is a
    setting there as well.

    On 2/6/2012 9:26 AM, wxcn wrote:
    >
    > hello!
    >
    > Follow the E-Mail Notification Guide I configred SMTP server with IP
    > 192.168.1.156 , mail account: nopost@mydomain.com.
    > In the policy I also configred with the smtp server and mail account to
    > send something to michael@hisdomain.com. But after the policy run ,the
    > driver log show a "root@hostname " has been used as the sender's
    > account. It not use the account "nopost@mydomain.com" I cofigred in SMTP
    > server or policy.
    > Why this happend?
    > Thanks for reply!
    >
    >



  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    21

    Re: Problem on set E-Mail Notification in a driver


    Will Schneider;2173545 Wrote:
    > Unfortunately we are going to need a level three trace to be able to see
    > where your policy went
    > awry. It could be the from address on the default notification
    > collection object. There is a
    > setting there as well.
    >
    > On 2/6/2012 9:26 AM, wxcn wrote:
    > >
    > > hello!
    > >
    > > Follow the E-Mail Notification Guide I configred SMTP server with IP
    > > 192.168.1.156 , mail account: nopost@mydomain.com.
    > > In the policy I also configred with the smtp server and mail account

    > to
    > > send something to michael@hisdomain.com. But after the policy run

    > ,the
    > > driver log show a "root@hostname " has been used as the sender's
    > > account. It not use the account "nopost@mydomain.com" I cofigred in

    > SMTP
    > > server or policy.
    > > Why this happend?
    > > Thanks for reply!
    > >
    > >



    Here is the log with level 5.
    [02/06/12 22:15:00.082]:IdTree_to_AuTree ST:Applying policy:
    %+C%14Cmailtest%-C.
    [02/06/12 22:15:00.083]:IdTree_to_AuTree ST: Applying to modify #1.
    [02/06/12 22:15:00.084]:IdTree_to_AuTree ST: Evaluating selection
    criteria for rule 'mailtest'.
    [02/06/12 22:15:00.085]:IdTree_to_AuTree ST: (if-class-name equal
    "User") = TRUE.
    [02/06/12 22:15:00.086]:IdTree_to_AuTree ST: (if-op-attr
    'nspmDistributionPassword' available) = TRUE.
    [02/06/12 22:15:00.087]:IdTree_to_AuTree ST: Rule selected.
    [02/06/12 22:15:00.088]:IdTree_to_AuTree ST: Applying rule
    'mailtest'.
    [02/06/12 22:15:00.089]:IdTree_to_AuTree ST: Action:
    do-send-email(id="nopost@mydomain.com",server="192.168.1.1 56",arg-password("password"),"
    michael@hisdomain.com","test","test").
    [02/06/12 22:15:00.090]:IdTree_to_AuTree ST:
    arg-password("portal")
    [02/06/12 22:15:00.091]:IdTree_to_AuTree ST:
    token-text("portal")
    [02/06/12 22:15:00.092]:IdTree_to_AuTree ST: Arg Value: "--
    suppressed --".
    [02/06/12 22:15:00.093]:IdTree_to_AuTree ST: to("
    michael@hisdomain.com")
    [02/06/12 22:15:00.094]:IdTree_to_AuTree ST: token-text("
    michael@hisdomain.com")
    [02/06/12 22:15:00.095]:IdTree_to_AuTree ST: Arg Value: "
    michael@hisdomain.com".
    [02/06/12 22:15:00.096]:IdTree_to_AuTree ST: subject("test")
    [02/06/12 22:15:00.096]:IdTree_to_AuTree ST:
    token-text("test")
    [02/06/12 22:15:00.097]:IdTree_to_AuTree ST: Arg Value:
    "test".
    [02/06/12 22:15:00.098]:IdTree_to_AuTree ST: message("test")
    [02/06/12 22:15:00.099]:IdTree_to_AuTree ST:
    token-text("test")
    [02/06/12 22:15:00.100]:IdTree_to_AuTree ST: Arg Value:
    "test".
    [02/06/12 22:15:00.123]:IdTree_to_AuTree ST:
    DirXML Log Event -------------------
    Driver: \IDTREE\services\IdTreeDriverSet2\IdTree_to_AuTree
    Channel: Subscriber
    Status: Error
    Message: Code(-9195) Error in
    vnd.nds.stream://IDTREE/services/IdTreeDriverSet2/IdTree_to_AuTree/Subscriber/mailtest#XmlData:11
    : Couldn't send email: com.sun.mail.smtp.SMTP
    SendFailedException: 451 4.1.8 Domain of sender address root@testid
    does not resolve

    The words marked by red color root@testid is the IDM egine server's
    hostname


    --
    wxcn
    ------------------------------------------------------------------------
    wxcn's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=6738
    View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=451863


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •