I am in the process of transitioning my IDM servers to SLES from
Windows. I've installed my first SLES server, eDir 8.8.7, IDM 4.0.1 and
everything seems normal but I cannot start any drivers. The error in
iManager when attempting to start a driver is:

Unable to start the driver.
com.novell.admin.common.exceptions.UniqueSPIExcept ion: (Error -783) The
DirXML Interface Module (VRDIM) is not currently loaded into NetWare or
into DHost.

ndstrace shows the following when loading vrdim:

3344099072 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.847] DirXML starting.
3344099072 MISC: [2014/04/01 11:26:56.849] jvmload: Using existing
JavaVM pointer
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.850] DirXML engine thread
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.956] DirXML Engine activated for
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.972] ENG ET:
DirXML Log Event -------------------
Status: Error
Message: Code(-9101) DirXML Activation: initialization error:
Code(-9106) DirXML Activation: invalid credential: Code(-9215) 'AE'
activation cannot be applied on 'EVAL' system
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.973] ENG ET:
DirXML Log Event -------------------
Status: Error
Message: Code(-9101) DirXML Activation: initialization error: 9106
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.973] Error initializing DirXML:
com.novell.nds.dhutil.DSErr: 9106 (0x2392)
com.novell.nds.dirxml.engine.act.DirXMLAct.<init>( DirXMLAct.java:310)
com.novell.nds.dirxml.engine.act.DirXMLAct.initial ize(DirXMLAct.java:141)
at com.novell.nds.dirxml.engine.DirXML.run(DirXML.jav a:289)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.973] DirXML shutting down...
118646528 DVRS: [2014/04/01 11:26:56.974] DirXML engine thread exiting.
3344099072 DVRS: [2014/04/01 11:26:57.75] DirXML shutting down.

I've verified my activation credentials as being as current as is
available. (AE 4.0X, Integration Module for Tools 3.5X, Integration
Module for Scripting 3.6X). The only other hit I find on this ndstrace
error is another forum post from a few years ago. Has anyone else seen
this and found a solution besides installing IDM 3.6 and upgrading?

stober's Profile: https://forums.netiq.com/member.php?userid=5986
View this thread: https://forums.netiq.com/showthread.php?t=50415