Hi

I ma having real trouble with a new server I add to the zone - it installs with no errors in the zone (sles11sp3, as is the other server in the zone). All firewalls are off, only one network card per server, proxy settings - I've tried both on and off. Servers can ping each other (by IP or DNS - I can access the ajax ping page - http://ip:7628/RURunning - agent is running. However in the ZCC log the ajax ping is being attempted on port 0 and not surprisingly this doesn't work. Any ideas how I get it to try the correct port????

From ZCC log

[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.188] [3776] [ZENServer] [103] [zenworks] [ZCC] [] [Sending AJAX request to 'IP' (DNS)] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.189] [3776] [ZENServer] [103] [zenworks] [ZCC] [] [Params for DeviceHeathDescription AJAX call: addressList=IP&dnsList=dns&isServer=true&userName= 71b0ca1088649da1acdaa64a5b8ed4c8&password=null&por t=0] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.517] [3776] [ZENServer] [103] [zenworks] [ZCC] [] [Form.java CSRF TOKEN:99fdf7aafd4ffc91586d9cdc5de9cff3 for the PageId:serverDetails] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.986] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Checking Request value for isServer: true] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.986] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Checking Request value for ipAddresses: IP] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.987] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Checking Request value for dnsAddresses: dns] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.987] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Checking Request value for portString: 0] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:13.988] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Running AJAX ping for url: http://dns:0/RURunning] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:14.128] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Unable to ping dns dns on port 0, message: Connection refused] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:14.129] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Running AJAX ping for url: http://IP:0/RURunning] [] [] [] [ZENServer]
[DEBUG] [12/01/2015 11:57:14.130] [3776] [ZENServer] [88] [zenworks] [ZCC] [] [Unable to ping address IP on port 0, message: Connection refused] [] [] [] [ZENServer]

Many thanks for any ideas

Kerry