Dear GroupWise Forum,

there was a connection problem between the GroupWise 2014 SP2 MTA (secondary domain) and a Postoffice, the POA went down, unfortunately the poa restart job was not active, so the poa was restarted manually.

The GW System consists of a primary domain server (OES11 SP2) and three OES11 SP2 Cluster Nodes. All servers are virtualized (VMware ESXi 6). The clustered volumes are on devices that are Raw LUNs (EMC Storage). The affected MTA and POA are on the same cluster node. Port conflicts should not be an issue, because the inbound TCP Port 7102 is only assigned once on this machine. Document Viewer Agent is enabled and active for the POA.

There was no change in configuration. Also this connection problem occurs for the first time and comes out of the blue.

In the MTA Log following has been found:

...
17:32:12 F68D MTP: <Postoffice name>-ipS3: Unable to open connection 0x8925. Address = <cluster server name>, Port = 7102
17:32:12 F7E7 MTP: <Postoffice name>-ipS0: Unable to open connection 0x8925. Address = <cluster server name>, Port = 7102
17:32:12 F68D <Postoffice name>: Post office now closed
...

this entry was repeated every few minutes until the poa was restarted.

Perhaps interesting to mention: There is another PO on the same cluster node with inbound TCP Port 7106. This PO respectively POA was not affected by the connection problem.

Hopefully this was an single event. But it would be interesting if anybody has some information about this occurrence.

Thank you for your hints.


Kind regards

Florian