On my OES11 SP2 server I'm attempting to patch the server via an SMT server, using the command zypper up -t patch -r SLES11-SP3-Updates -r OES11-SP2-Updates, I have successfully patched the other servers in my environment (home network-testing) using this method, and am at the last server. Which happens to be my Master replica server, along with Certificate server.




As I start the patching process, it reports trying to un-install two rpm's




Removing lvm2-2.02.98-0.33.1 [error]
Removal of (7155)lvm2-2.02.98-0.33.1.x86_64(@System) failed:
Error: Subprocess failed. Error: RPM failed: insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.
insserv: script jexec is broken: incomplete LSB comment.
insserv: missing `Required-Stop:' entry: please add even if empty.




Kernel image: /boot/vmlinuz-3.0.101-0.47.55-xen
Initrd image: /boot/initrd-3.0.101-0.47.55-xen
(received signal)




Interrupted, cleaning up.
(I have hit the CTRL+C to break out) it reports a similar error with the Removing udev-147-0.102.1 [0%]^C
(same thing I CTRL+C to break out) I was thinking about shutting down and restarting, but of course concerned about the server coming up at this point.

This what happens with the second one:


Abort, retry, ignore? [a/r/i] (a): i
Removing udev-147-0.102.1 [0%]^C
OK OK! Exiting immediately...
This is after I hit the CTRL+C exits, again at this point wondering if I should just restart and try again, I did also try to manually remove the rpm's and that failed as well, once I have restarted (assuming the server comes up properly) then try to run the update again?

Any thoughts on next step(s)