Hi All!

I'm having the following issue. I need to create the home folder of the users once they are created. My environment is: IDM 4.5.4, Remote Loader 4.5.4 and AD 2012 R2 with NO Exchange server.

I have configured all the steps mention on the documentation, like Powershell v2.0, .Net Framework 3.5, Exchange Management tools and the IDMPowerShellService.exe service on my Member Server where the RL is located.

The action to execute the command on the Sub Event policy is:

<do-set-dest-attr-value name="PSExecute">
<arg-value type="string">
<token-text xml:space="preserve">C:\Users\Public\createFolder. ps1</token-text>
</arg-value>
</do-set-dest-attr-value>

The response I get from the driver is:

7280irXML Log Event -------------------
7281: Driver: \IDM_TREE\Meta\Services\DriverSet1\AD
7282: Channel: Subscriber
7283: Status: Error
7284: Message: Exchange 2007 Exception. code:0x0000274d Connnection Error. Make sure service is Running

I don't know why, but is searching for the Exchange 2007 service and I have a Win 2012 installation.

If I configure the IDMEx2007Service.exe and run the serivce, I get the following error:

8193irXML Log Event -------------------
8194: Driver: \IDM_TREE\Meta\Services\DriverSet1\AD
8195: Channel: Subscriber
8196: Object: \IDM_TREE\Meta\Accounts\People\A100169
8197: Status: Error
8198: Message: Exchange 2007 Exception. code:0x000000f0 Error completing exchange 2007 command. ERROR: The Windows PowerShell snap-in 'Microsoft.Exchange.Management.PowerShell.Admin' is not installed on this machine.

And the driver response is always:

7794:<nds dtdversion="1.1" ndsversion="8.7">
7795: <source>
7796: <product asn1id="" build="20140409_120000" instance="\IDM_TREE\Meta\Services\DriverSet1\AD" version="4.0.0.4">AD</product>
7797: <contact>NetIQ Corporation</contact>
7798: </source>
7799: <output>
7800: <status event-id="meta1#20170518205425#1#1:afa523a3-66d4-4c0c-6ca5-a323a5afd466" level="error" text1="Exchange 2007" type="exchange">Exchange 2007 Exception. code:0x000000f0 Error completing exchange 2007 command. ERROR: The Windows PowerShell snap-in 'Microsoft.Exchange.Management.PowerShell.Admin' is not installed on this machine.</status>
7802: </output>
7803:</nds>

The wired thing is that the @type is "exchange" and not "powershell".

Any ideas on what might be missing to invoke the powershell directly and not the exchange service?

Many thanks!