Hello

We are executing exchange online cmdlets using psexecute functionality of the new AzureAD driver. We have set it up on one server1 and its working perfectly, we wanted to have a backup server in case failures, we have followerd every step but some how psexecute does not work on the second server server2. normal driver sync with azure ad is working fine on server2.

while executing the psexecute, we get following error:

Request:


POST:
https://server2:2313/ExchServer/AADD....com/psexecute

JSON payload:

{"commandlet":["Add-RecipientPermission -id user1 -Trustee user2 -AccessRights SendAs -Confirm:$false"]}



Reply:

Status : 400, Bad Request

Return payload: The server encountered an error processing the request. See server logs for more details.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Request Error</title>
<style>BODY { color: #000000; background-color: white; font-family: Verdana; margin-left: 0px; margin-top: 0px; } #content { margin-left: 30px; font-size: .70em; padding-bottom: 2em; } A:link { color: #336699; font-weight: bold; text-decoration: underline; } A:visited { color: #6699cc; font-weight: bold; text-decoration: underline; } A:active { color: #336699; font-weight: bold; text-decoration: underline; } .heading1 { background-color: #003366; border-bottom: #336699 6px solid; color: #ffffff; font-family: Tahoma; font-size: 26px; font-weight: normal;margin: 0em 0em 10px -20px; padding-bottom: 8px; padding-left: 30px;padding-top: 16px;} pre { font-size:small; background-color: #e5e5cc; padding: 5px; font-family: Courier New; margin-top: 0px; border: 1px #f0f0e0 solid; white-space: pre-wrap; white-space: -pre-wrap; word-wrap: break-word; } table { border-collapse: collapse; border-spacing: 0px; font-family: Verdana;} table th { border-right: 2px white solid; border-bottom: 2px white solid; font-weight: bold; background-color: #cecf9c;} table td { border-right: 2px white solid; border-bottom: 2px white solid; background-color: #e5e5cc;}</style>
</head>
<body>
<div id="content">
<p class="heading1">Request Error</p>
<p>The server encountered an error processing the request. See server logs for more details.</p>
</div>
</body>
</html>


Question is, how to enable detailed trace and debug this IDMExchangeOnline service?, I do not see any more details in event viewer, trace files, or log files, how to know why bad request is coming in?, , 400 usually are reasoned client being sending bad payload, but this is working on server1, we have also tried to exevute other cmdlets on Server1 and they are working fine.

Where are the details of this error?. which compoents is causing problem??? . I have enabled WCF tracing on the IDMExchangeOnline service, but there is no intrested details are available in the logs there.

Please help us where to see the server logs for more details? :-) as this IDMExchangeOnline service error says

Regards,

Maqsood.