Home

Results 1 to 10 of 15

Thread: novell-zenworks-configure not working on SLES 12 SP1

Threaded View

  1. #1

    novell-zenworks-configure not working on SLES 12 SP1

    Hello,

    I am in the process of upgrading to ZCM 2017. The zone is currently at 11.4.2. I will be retiring two Windows Server 2008R2 primary servers and replacing them with SLES 12 servers. I installed SLES 12 on two servers, then installed ZCM 11.4, and then upgraded both servers to 11.4.2. Everything was ok at this point. I then upgraded the SLES 12 servers to SP1 and found that novell-zenworks-configure no longer functions for some tasks. The release notes for 11.4.2 say that SLES 12 SP1 is supported and figured I should upgrade to get one step closer to SLES 12 SP2 which is supported on 2017 SP1 and still supported by Suse.

    I first noticed the issue when attempting to remint a certificate on one of the new servers. Attached is the log file from that attempt. It appears as though novell-zenworks-configure is still trying to stop / start the daemons using init scripts instead of systemctl for some of the services. I also get the same type of Java exceptions from novell-zenworks-configure if I try to use it to stop / start services on the SLES 12 SP1 servers for example.

    I have duplicated the issue in a test environment with a new zone. I installed SLES 12, installed ZCM 11.4, installed post 11.4 update, and installed 11.4.2. At that point everything was functional. I then updated to SLES 12 SP1 and novell-zenworks-configure no longer works.

    If there are any ways to resolve this please let me know and thank you for your assistance.

    Jeff Michels
    Attached Files Attached Files

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •