Home

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 seconds

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 seconds

    OES 2018 SP1 patched up-to-date 20/Apr/2019.

    All of my external LDAP connections to eDirectory are dropped every 60 seconds. For example, on the Dovecot based mail server:

    Apr 19 17:43:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 17:44:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 17:45:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 17:53:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 17:54:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 17:55:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 18:13:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 18:14:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 18:15:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting
    Apr 19 18:16:10 venus dovecot: auth: Error: LDAP: Connection lost to LDAP server, reconnecting

    Notice the gaps between
    17:45:10 -> 17.53:10 and
    17:55:10 -> 18:13:10

    Concurrent Bind Limit: 0 (unlimited)
    Idle Timeout: 0 (unlimited)

    All connections are over IPv6 LAN subnet. Now going to reproduce over IPv4...

    Any ideas?
    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Czech Republic
    Posts
    154

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Maybe bug in Update 1 ? Problem started after installing Update 1 ?
    David Krotil
    consulting possible around the globe
    https://www.hilo.cz

  3. #3
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Quote Originally Posted by davidkrotil View Post
    Maybe bug in Update 1 ? Problem started after installing Update 1 ?
    I have no experience without SP1. It was an upgrade from OES 2015 SP1 to 2018 SP1.

    All what we know is:
    - it's not LDAP-query specific (idle connections are dropped as well),
    - it's not timeout-specific (connection are dropped periodically, even after new connection has just established)
    - always occurs at 60 seconds interval (11:03:14, 11:04:14, 11:05:14, etc.)
    - it's not IPv6 specific (connections over IPv4 are also dropped),
    - it's not user specific, all LDAP users experience the same problem,
    - it does not occur in 0-24h, but occurs in few minutes to few hours intervals. Probably it has something to do with server load - but there's very low load.
    - firewall is disabled completely.
    Last edited by mauzi; 23-Apr-2019 at 09:56 AM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Additional information:

    Only the master eDirectory server replica is affected. The R/W slave replica server works well. (Both of them have the same version and patchlevel)

    Partition Synchronization is OK. ndsrepair does not find any error.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cologne, Germany
    Posts
    5,682

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 seconds

    On 25.04.2019 09:54, mauzi wrote:
    >
    > Additional information:
    >
    > Only the master eDirectory server replica is affected. The R/W slave
    > replica server works well. (Both of them have the same version and
    > patchlevel)
    >
    > Partition Synchronization is OK. ndsrepair does not find any error.
    >
    >

    Quite frankly: I doubt this issue come from edirectory, let alone your
    server. I strongly suspect a network issue.

    CU,
    --
    Massimo Rosen
    Micro Focus Knowledge Partner
    No emails please!
    http://www.cfc-it.de

  6. #6
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Quote Originally Posted by mrosen View Post
    Quite frankly: I doubt this issue come from edirectory, let alone your
    server. I strongly suspect a network issue.
    - LDAP connections are dropped on the localhost via the loopback interface too,
    - NCP, CIFS, HTTP(S), SSH (etc.) connections on the same server are not affected,
    - This is a result of a software upgrade from OES 2015 SP1 to 2018 SP1.

  7. Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Do you by chance have an idle timeout defined (iManager -> LDAP -> LDAP Options -> LDAP Server -> Connections)?
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Quote Originally Posted by mathiasbraun View Post
    Do you by chance have an idle timeout defined (iManager -> LDAP -> LDAP Options -> LDAP Server -> Connections)?
    Please see my first post in thread:
    | Concurrent Bind Limit: 0 (unlimited)
    | Idle Timeout: 0 (unlimited)

    and also:
    | - it's not timeout-specific (connection are dropped periodically, even after new connection has just established)

    Thanks.

  9. Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Did you ever trace this? If possible with concurrent LDAP and network traces...
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Budapest/Hungary
    Posts
    15

    Re: OES 2018 SP1 - LDAP connections are dropped every 60 sec

    Yes. I'm busy trying to find the needle in the haystack.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •